Indlæser

Anbefalinger til de 0-1 årige

0-6 måneder
Det nyfødte barn har mest af alt brug for tryghed og nærvær, men efterhånden som barnets vågne perioder bliver længere og længere, kan man opleve et behov for stimulerende legetøj.

I denne periode anbefaler vi:

Sutteklude og tøjdyr
En blød ven som lugter af mor og far kan skabe tryghed og hjælpe barnet med falde til ro.

Rangler
Når barnet begynder at kunne gribe sit legetøj og føre det til munden er rangler alle tiders legetøj. I starten vil en blød rangle være at foretrække, og efterhånden som barnet får mere kontrol over sine bevægelser, kan en farverig trærangle være sagen. En rangle er også sjov for barnet at undersøge, mens det ligger på maven og får trænet sine nakke- og rygmuskler.

Aktivitetslegetøj
Det helt lille barn har endnu ikke kontrol over sine arme, men kan nyde at se på hængende legetøj. Det nyfødte barn ser verden i sort/hvid – efterhånden kommer farverne til med gul og rød som de første. Et aktivitetsstativ er god underholdning, når barnet begynder at træne sine armbevægelser og række ud efter legetøj.


6-12 måneder
Når barnet er et halv år begynder det for alvor at få meget ud af sit legetøj. Barnet gennemgår i denne periode en stor motorisk udvikling.

I denne periode anbefaler vi:

Sutteklude og tøjdyr
En sutteklud eller bamse kan være en god del af et trygt og genkendeligt putteritual. Mange børn som starter i dagpleje og vuggestue har glæde af at have deres bedste, bløde ven med hjemmefra.

Rangler
Barnets finmotorik bliver bedre og bedre, og den kan bruges til og øves ved at undersøge de sjove rangler igen og igen

Motorisk legetøj
Når barnet omkring halv-års-alderen begynder at kunne sidde selv, kan det bruge legetøj som gyngeheste og gynger, som stimulerer barnets balancesans. Når barnet senere skal lære at gå er den klassiske gåvogn et uundværligt redskab.

Aktivitetslegetøj
Barnets styrkede finmotorik gør det i stand til at undersøge forskelligt legetøj. Legetøj med forskellige overflader stimulerer barnets følesans, mens forskellige lydeffekter pirrer barnets nysgerrighed.

Bolde og legetøj m. hjul.
Når barnet begynder at sidde selv, åbner det op for nye "sidde-lege", som f.eks. at trille med en bold. Når barnet skal lære at kravle, kan en bil eller et dyr på hjul være god motivation til at bevæge sig frem efter legetøjet.
Ønskelister
Nyeste varer
MaMaMeMo - Kransekage

MaMaMeMo - Kransekage

DKK 0,00

Mere
MaMaMeMo - Romkugler, 2stk

MaMaMeMo - Romkugler, 2stk

DKK 31,00

Mere
Hape - Black & White legekøkken

Hape - Black & White legekøkken

DKK 699,00

Mere
Mini Mommy - Dukkevogn / Jogger - 2-i-1

Mini Mommy - Dukkevogn / Jogger - 2-i-1

DKK 599,00

Mere