Indlæser

Anbefalinger til de 1-2 årige

1-2 år
Barnet begynder at gå og bliver bedre til at koordinere sine bevægelser - dette åbner op for nye lege og nye typer legetøj.
Fra 1,5 års alderen må legetøjet gerne
”kræve” noget mere af barnet – f.eks. at det skal hamres, skubbes, drejes og lignende for at få noget til at ske. Barnet begynder her ofte  at lege med legetøj, der minder om hverdagen.


I denne periode anbefaler vi:

Biler og traktorer
Barnet genkender bilerne fra hverdagen og vil nyde selv at kunne køre bilerne frem og tilbage over gulvet, og køre dem i garage - helt ligesom far og mor.

Aktivitetslegetøj
Stimulerende aktivitetslegetøj udfordrer og styrker barnets motorik og mentale udvikling.
Barnet gennemgår en stor udvikling, og man oplever at barnet pludselig "knækker koden" bag f.eks. puttekassen til stor jubel for barnet selv såvel som for forældrene.


Motorisk legetøj
Barnets motorik bliver bedre og det kan nu i høj grad have glæde af legetøj, hvor hele kroppen bruges. Når barnet har lært at gå stabilt er en dukkevogn ofte hit.

Bamser og sutteklude
En sutteklud eller bamse kan være en god del af et trygt og genkendeligt putteritual. Mange børn som starter i dagpleje og vuggestue har glæde af at have deres bedste, bløde ven med hjemmefra.

Dukkeleg
Mange børn begynder i denne alder at interessere sig for dukker. De skifter, trøster, putter, mader og tager sig af deres dukker, som de selv kender det fra deres egne forældre. Rolleleg - som f.eks. "far, mor og børn"-leg - er en
vigtig del af barnets personlige udvikling og er med til at udvikle empati hos barnet.

Legemad
Indkøb, madlavning og måltider er en kendt del af hverdagen hos barnet, og det er sjovt selv kunne servere mad for mor, far, søskende og bamser.
Rolleleg - som f.eks. madlavning eller købmand - er en vigtig del af barnets personlige udvikling.

Dyr m. hjul
Legetøj med hjul er altid sjovt at kravle rundt med på gulvet. Barnet der netop har lært at gå eller løbe vil elske at kunne trække legetøj efter sig.

Musikinstrumenter
Mange børn i denne alder begynder at interessere sig for musik, sang og dans. Med enkle musikinstrumenter kan barnet lave sin egen musik.
Ønskelister
Nyeste varer
MaMaMeMo - Kransekage

MaMaMeMo - Kransekage

DKK 0,00

Mere
MaMaMeMo - Romkugler, 2stk

MaMaMeMo - Romkugler, 2stk

DKK 31,00

Mere
Hape - Black & White legekøkken

Hape - Black & White legekøkken

DKK 699,00

Mere
Mini Mommy - Dukkevogn / Jogger - 2-i-1

Mini Mommy - Dukkevogn / Jogger - 2-i-1

DKK 599,00

Mere